Se en god filmaften den første mandag i måneden

 

Filmene er håndplukket af filmudvalget, og det er særlige og originale film fra de nordiske lande, som fortjener et publikum. Vi mødes kl. 19.00 i Foreningshuset (Nørresundbys Gamle Rådhus), Torvet 5, 9400 Nørresundby.
Datoer: 4/9, derefter 2/10, 6/11, 4/12 og 8/1-24.
Tilmelding til John Esbech på e-mail: esbech@stofanet.dk. Det koster 50 kr. i indmeldelsesgebyr og derefter 25 kr. pr. aften til brød. Medbring selv kaffe eller anden form for drikkevarer.
Husk at melde dig til på e-mail: esbech@stofanet.dk til den aften, du kommer. Filmudvalget har til udvalgt følgende gode film.

4. september 2023
Margrete den Første (dansk film fra 2021)
Margrete I har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, Kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske Prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb. En konspiration er undervejs, og den sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

2. oktober 2023
The Father (fransk film fra 2020)
Filmen handler om Anthony, der nægter at modtage hjælp fra sin datter, nu hvor han bliver ældre. Mens hans livsvilkår ændrer sig, begynder Anthony at sætte spørgsmålstegn ved sine elskede, sit eget sind og endda sin egen virkelighed.

6. november 2023
Vanskabte land (dansk film fra 2022)
En ung dansk præst Lucas bliver udsendt til en fjerntliggende del af Island for at bygge en kirke og fotografere den del af befolkningen, som han møder på sin vej. Da han når frem til den lille bebyggelse, hvor der skaffes plads til ham hos den danske købmand og hans to døtre, sættes hans tro og ærbarhed på en alvorlig prøve.

4. december 2023
Erna i krig (dansk film fra 2020)
Året er 1918. Første verdenskrig hærger og Tyskland er tvunget til at indkalde alle våbenføre mænd og unge drenge til krigstjeneste.
Erna i krig er fortællingen om en usædvanlig kvinde, der ikke vil lade en krig forhindre hende i at kæmpe for dét, hun har kært.

8. januar 2024
Peruna (finsk film fra 2020)
En komedie om en iværksætter, som forsøger at importere kartofler til Finland i det 17. århundrede. Det nye, velstillede borgerskab vokser frem og rusker op i tidens stagnerede ånd. Men ingen tror på kartoflen, og majroesælgernes orden beslutter sig for at sætte en stopper for de forstyrrende unge iværksættere. Med tiden udvikler kartoflens hårde indtog sig til en historie af mytiske proportioner.